MENY
Om Mats Westling
Westling / Ya Ya Men
Discografier
Albumbiografier
Bilder
Lyssna
Boka
Press / Recensioner

ALBUMBIOGRAFI:
Mats Westling - Café Jacob

Café Jacob
Resan till Café Jacob var den mest inspirerande Mats någonsin gjort. Att försöka beskriva ett ställe, en känsla som man så ofta längtar till och dessutom försöka sig på att guida, det var stimulerande men också svårt. Mats fick ett brev för några dagar sedan där det bl.a. stod: "Dina texter är så vackra och ibland sorgsna och ofta lite kluriga och alltid så finns det en positiv känsla i dem som jag kan ta till mig! Tack!"
 
I dagens hårda och ofta stressiga samhälle finns det ett stort behov att drömma sig bort och tänka sig en annan verklighet. Där positivismen och barnet fortfarande lever och frodas - Du är välkommen till Café Jacob.
 
Om Cafe Jacob
Skivan spelades in under 2007 i Göteborg och det gick faktiskt som en dans. Cecilia Vennersten dök upp i studion och de spelade in låten "Vi är underbart bra". Texten handlar om varje persons unika potential. Någon dag senare fick de besök utav Nikolas Gialtrinos som hade med sig sin bosoki. På ett skönt sätt fick han låten "Det stora lugnet" att dofta av oliver och fetaost. Texten handlar just om längtan.
 
Med Mikael "Mille" Andersson och Lasse Lindberg på gitarr, respektive bas var det sköna soundet ett faktum. När dessutom Jonas "Bollen" Lundberg satt bakom trummorna, var de i hamn. Låten som nästan blev titeln på albumet heter "I nybyggarnas spår". Den handlar om att våga gå vidare som egen person i ett förhållande, utan att behöva gå skilda vägar. Resten av låtarna får du upptäcka själv.
. . .

 

Mats Westling - ...13 rätt
Mats Westling & YaYaMen

Mats Westling
Föddes i Stockholm men familjen flyttade efter några år till Göteborg där Mats växte upp. Med artister som Bowie och Roxy Music som förebilder blev han medlem i gruppen Strasse och spelade in sin första skiva. Inspelningar i London med Midge Ure från Ultravox som producent, lunch med Phil Collins,
saken var klar! Det var musiken som gällde.
Mats bildar efter några år gruppen Attaboy som snabbt etablerar sig i Sverige. Låten "Land of glory" var under en period radions mest spelade låt.

Efter en tid beslutar sig Mats för att gå sin egen väg och påbörjar arbetet med nästa skiva. Genom en god vän kommer han i kontakt
med en manager i Paris som genast fattar intresse för musiken och erbjuder studio och boende på Champs Elysée. Skivan spelas in och Mats längtar hem.

Efter en spelning i Halmstad ett par år senare får han ett erbjudande om skivkontrakt med ett Svenskt skivbolag, kontrakt skrivs och en ny skiva är på väg. Westling får en radiohit och syns i flera tv program med låten "In the garden" som finns med på plattan " Weekend". Under denna period skriver han även musik till bl.a Jill Johnson och finns med på scenen när hon vinner melodifestivalen.

Längtan efter att göra en riktigt speciell och intim platta har hela tiden funnits
där, en platta där inget skivbolag, producent eller management påverkar. Westling isolerar sig under en period och skriver direkt från hjärtat. Texter och musik bara flödar och inspirationen har aldrig varit större. Skivan heter ...13 rätt.

Om ...13 rätt
Texterna på plattan är små berättelser om hur livet kan kännas på olika stadier i livet. En gemensam närmare är dock den positiva och optimistiska infallsvinkeln. Westling serverar på ett självutlämnande och ärligt sätt sina tankar. Första singeln, "Osårbara" handlar om kärlek i ett långvarigt förhållande, en kärlek i förändring. "Saga utan slut" däremot handlar om den första förälskelsen. Hur vardagen kan kännas för t.e.x en arbetslös skriver Westling om i låten "God morgon Göteborg", ett utanförskap som många kan känna igen sig i. "När verkligheten kom hit till oss" handlar om otrohet och alla känslor den river upp. Resten av låtarna får du upptäcka själv.

Mats Westling & YaYaMen
YaYaMen startade 1993 och etablerade sig snabbt på klubb och pub scenen runt om i landet. Första mötet var på en klubb där bandet spelade. Westling föll genast för deras originella och akustiska sound. Efter att ha spelat några låtar och druckit några öl ihop var saken klar! de skulle bli en perfekt kombination. YaYaMen består av: Lasse Lindberg: Bas. Ingemar "Ingo" Molin : Percussion. Mikael "Mille" Andersson: Gitarr. Tony Kjellstrand: Trummor. Samtliga medlemmar sjunger.

Om gäster på skivan
Mats Westling och Agneta Sjödin har känt varandra i flera år och ofta talat om spela in någon låt tillsammans. När Mats spelade "Osårbara" fastnade Agneta direkt och duetten var ett faktum. Roligt är dessutom att uppmärksamheten kring "Osårbara" ledde till
Diggi Lou turné. När låten "Brustna hjärtans karavan" var inspelad, saknades något. Detta något blev en självklarhet när Magnus Johansson adderade en "miles" doftande trumpet. Magnus har spelat med en mängd olika artister som t.ex. Tomas Ledin, Staffan Hellstrand m fl. Underhållaren Åsa Gustavsson, rallygänget m.m. från Göteborg spelar
skönt munspel på låten "När lyckan kommer". En given plats vid lägerelden.
. . .

För mer information kontakta:
Rickard Werecki: 0340-67 77 26, 0708-543864